Home.

Henri van de Langenberg.

Nieuws 21-05-2013.

© 2008-2013 Complexcare

 

Zorgcentrum Complexcare is opgericht door Henri van de Langenberg in september 2009. Reden was zijn ontevredenheid hoe zorg geleverd werd en de afhankelijkheid die daardoor onstond. “Ik werd geleefd” geeft hij aan de door de zorg om mij heen. Ik heb in het jaar 2000 een ernstig auto-ongeval gehad en ben daardoor Elektrisch rolstoelgebonden. Ik heb veel verpleging/verzorging om mij heen nodig om te kunnen functioneren in mijn huidige situatie.

 

In 5 jaar tijd had ik ruim 90 verpleegkundigen aan mijn bed gehad, naast alle huishoudelijke hulp. Dit bleef maar doorgaan. Telkens opnieuw alles uitleggen en letterlijk geleefd worden door de zorg die nodig was. Toen ik hierover sprak met de directie van de thuiszorg werd aangegeven dat het beleid was om maximaal 14 verschillende verpleegkundigen per kwartaal aan het bed van een klant te hebben. Kortom dit kon betekenen dat ik in de komende 3 jaar daarop nog wel 50 nieuwe mensen aan mijn bed kon hebben werd mij verteld. Een zeer onwenselijke situatie.

Temeer als je nog jong bent en als het goed is nog een lang leven voor de boeg hebt. Dit zou betekenen dat ik wellicht nog 1000-2000 mensen aan mijn bed zou hebben. Je moet er toch niet aan denken. Dit was niet bepaald de zorg die ik in gedachte had, zeker ook omdat mijn gezin al heel veel meegemaakt had en mijn vrouw zelf ook een handicap heeft.

 

Ik heb daarom besloten om zelf maar een Zorgcentrum te starten. Een zorgcentrum dat met name mensen helpt die normaal binnen de thuiszorg buiten de bood vallen en soms zelfs te complex zijn voor een verpleeghuis.

 

Aanvulling 2014

Inmiddels is er veel gebeurt. Negatieve berichten zijn verspreid, maar heeft ook rehabilitatie plaatsgevonden. Mijn gezondheid heeft zeer veel geleden en een toekomst met straks alleen je hoofd te kunnen gebruiken is niet niks. Toch ga ik ervoor. Ook op deze wijze kan ik nog goed in het leven staan en iets voor anderen betekenen. In de zelfde periode heeft mijn vrouw een ongeval gehad en is inmiddels eveneens elektrisch rolstoelafhankelijk. Het heeft ons dus niet meegezeten.

We gaan ervoor, samen met de mensen die  de zorg leveren en allen die ons een warm hart toedragen. We maken van onze zwakke punten (gezondheid) sterke punten door niet op te geven en te laten zien dat je in bijna elke situatie iets uit het leven kunt halen. Dat we het niet alleen kunnen is duidelijk, maar dat kan niemand toch?

 

Groeten,

 

Henri van de Langenberg

Zorgcentrum Complexcare

 

Email: info@complexcare.nl

Als ervaringsdeskundige kan ik iets voor anderen betekenen

 

“Als je een beperking hebt en je wilt een eigen bedrijf starten, laat je dan niet snel ontmoedigen. Als je een idee hebt, bereid het goed voor want je hebt nog veel hobbels te nemen. Laat je plannen dus rijpen. Je mag idealen hebben, maar plan wel. Kijk vooruit.

Je beperking is iets wat je mogelijkheden biedt, maar ook iets waar je rekening mee moet houden. Denk aan jezelf, je gezondheid en werk van daaruit naar iets toe. Schroom niet om hulp in te roepen, zoek dus de mensen die dezelfde beleving hebben als jij.”

 

Groeten,

 

Henri van de Langenberg